Panagenics

 • Te gebruiken op ELK RAS
 • Vergemakkelt het kammen en borstelen
 • Vermindert het ruien
 • Vermindert klitten en knopen
 • Voorkomt vervilting
 • Verbetert de vachtkwaliteit
 • Hydrateert de cortex
 • Sluit de haarschubben
 • Versnelt de droogtijd
 • Helpt de kleurdiepte te herstellen
 • Geen verdunning
 • Herstelt de pH-balans tussen 5,5 – 6,5

coditioner conditioner gallon

Stap 1: De Panagenics Conditioner

Panagenics™ Conditioner bevat 4 vier actieve ingrediënten:

Appelcider azijn, Aloë Vera, Epsom-zout, Essentie van citrusvruchten

De Panagenics™ Conditioner (stap 1) is een niet-traditionele leave-in conditioner (kleiner in moleculaire constructie) en is ontworpen om de beheersbaarheid en algehele gezondheid van de vacht te verbeteren. Het kan dagelijks worden gebruikt voor “Show-onderhoud en conditionering van de vacht van een huisdier” of indien nodig.

Bij regelmatig gebruik zal Panagenics™ Conditioner de cortex hydrateren en de algehele gezondheid en het uiterlijk van de vacht verbeteren. Het gebruik van de conditioner verwijdert droog, broos haar, verhoogt de kracht, intensiveert de kleur en verhoogt het natuurlijke volume. Hoe meer dit product wordt gebruikt, hoe beter de vacht zal worden. Het zal ook de droogtijd halveren!

Panagenics™ Conditioner is vrij van kleur- en geurstoffen. Het herstelt de pH-balans van de vacht tussen 5,5 – 6,5, wat ideaal is om de vacht handelbaar en gezond te houden.

Panagenics™ Conditioner is kan gebruikt worden bij honden, katten, paarden en zelfs vogels. Het is veilig voor het milieu en bevat geen agressieve chemicaliën die stroomgebieden beschadigen.

Gebruiksaanwijzing van de conditioner:
Doe een kleine hoeveelheid Panagenics™ Conditioner in uw hand (erwtje, afhankelijk van de grootte van uw dier). Breng Panagenics™ Conditioner aan op een droge vacht, beginnend bij de staart en werkend naar het hoofd toe, deel voor deel. Werk de conditioner tot op de huid en in alle delen van de vacht. Laten drogen, niet uitwassen. Volg na het drogen eventueel de instructies voor stap 2, wanneer u uw hond wil gaan wassen met de Panagenics™ Shampoo.

 • Week 1: werken we elke avond de conditioner in de vacht
 • week 2: we werken nu om de avond wat conditioner in de vacht
 • week 3: nu brengen we enkel op woensdag en zondag wat conditioner in de vacht
 • week 4: vanaf nu mag u 1x per week conditioner aanbrengen op de vacht om deze in conditie te houden. Zijn er plekken die toch sneller knopen, of vuil worden? Doe die 2x per week, vb oksels of achter de oren.

Panagenics conditioner aanbrengen

Conditioner verdelen in de vacht met een zachte borstel

Panagenics ook voor vogels:

Doe een klein beetje Panagenics™ Conditioner in uw hand (dubbeltje of kwart) en wrijf de conditioner in uw handen. Breng Panagenics™ Conditioner voorzichtig aan op een droge vogel door met uw handen lichtjes over de veren van de vogels te gaan, in de spanwijdte, deel voor deel. Ga dan verder met de aanwijzingen voor Stap 2 (Panagenics™ Shampoo). Geen wachttijd nodig.

Het gebruik van Panagenics Conditioner op uw vogel zal:

 • Helpen bij huidproblemen
 • Vermindert vervelling
 • Helpt bij het beheersen van “Vogelstof” en Huidschilfers

Veel gestelde vragen over de Conditioner

Wanneer moet ik de Panagenics™ Conditioner gebruiken?

Gebruik naar behoefte en altijd voor de shampoo. We raden aan om uw huisdier de dag/ avond voor het bad in de conditioner te zetten.

Hoe vaak kan ik Panagenics™ Conditioner gebruiken?

Panagenics™ Conditioner kan wekelijks of dagelijks worden gebruikt. De frequentie kan variëren van vacht tot vacht. We raden “touch up’s” aan voor wateractiviteiten of bij felle weersomstandigeden als vries en zonnig weer.

Hoe lang laat ik Panagenics™ Conditioner in de vacht zitten?

We raden minimaal 24 uur aan voordat u gaat wassen. Moet nooit uitgespoeld worden.

Kan ik de vacht borstelen nadat Panagenics™ Conditioner is aangebracht?

Het is niet nodig, maar als je de vacht liever uitborstelt, wacht dan tot de conditioner in de vacht is getrokken en droog is. Het gaat het doorkammen en borstelen vergemakkelijken.

Zal Panagenics™ Conditioner de draadvachten en ruwharen zachter maken?

In tegenstelling tot andere conditioners op de markt, maakt Panagenics™ Conditioner draad en ruw haren niet zachter.

Hoe helpt Panagenics™ Conditioner bij het behoud van een gezonde vacht?

Panagenics Conditioner dient als een beschermend laagje op de vacht. Bij regelmatig gebruik helpt de conditioner schade te compenseren die kan worden veroorzaakt door blootstelling aan de zon, hitte van stylingtools en wateractiviteiten. Stopt ook vervilting, vermindert het ruien en voorkomt dat vuil zich aan de vacht hechten. Zeer nuttig voor het onderhoud van de vacht van uw huisdier.

Hoe vaak moet ik de Panagenics™ Conditioner gebruiken?

Het gebruik kan per vacht verschillen. Regelmatig onderhoud kan bestaan uit conditionering een paar keer per week, terwijl beschadigde gebieden mogelijk extra TLC nodig hebben en dagelijks moeten worden geconditioneerd. Voor niet-show huisdieren is de dag voor een bad perfect!

Ingrediënten van de conditioner:

Water, Behentrimonium Metholsulfaat, Dimethicon, Propyleenglycol, Fenoxyethanol, Ethylhexylglycerine, Citrus Aurantium Dulcis (Sinaasappel) Vruchtenextract, Aloe Barbadensis Bladextract, Azijnzuur (Apple Cider Vinegar), Magnesiumsulfaat (Epsom Zout), Citroenzuur, Dinatrium EDTA

shampoo gallon

Stap 2: De Panagenics Shampoo

Panagenics™ Shampoo bevat 4 vier actieve ingrediënten:

Appelcider azijn, Aloë Vera, Epsom-zout, Essentie van citrusvruchten

Panagenics™ Shampoo is ontworpen om de vacht van uw huisdier brandschoon te maken zonder het gebruik van zware wasmiddelen of de vacht te beschadigen. Deze weinig schuimende formule voelt niet plakkerig aan. Panagenics™ Shampoo reinigt de vacht voorzichtig van vuil, geurtjes en vlekken. De magische combinatie van de Panagenics Conditioner en Shampoo maakt de haarschubben weer glad, gezond en kristalhelder.

Panagenics™ Shampoo is vrij van kleur- en geurstoffen. Deze laagschuimende, traanvrije formule herstelt de pH-waarde van een vacht tussen 5,5 – 6,5, wat ideaal is om de vacht handelbaar en gezond te houden. Het zal ook de droogtijd halveren!

Panagenics™ Shampoo is zacht genoeg voor dagelijks gebruik bij honden, katten, paarden en zelfs vogels. Panagenics™ Shampoo is veilig voor het milieu en bevat geen agressieve chemicaliën die stroomgebieden kunnen beschadigen.

Gebruiksaanwijzing van de shampoo:

Was de conditioner NIET uit voordat u de shampoo aanbrengt.

Doe een royale hoeveelheid Panagenics™ Shampoo in uw hand (iets meer dan uw erwtje dat je gebruikt met de conditioner, afhankelijk van de grootte van uw dier). Breng Panagenics™ Shampoo aan op een droge vacht, beginnend bij de staart en werk sectie voor sectie naar de kop toe. Werk de shampoo tot op de huid en in alle delen van de vacht. Breng voor sterk vervuilde gebieden een extra laag shampoo aan en laat deze inlopen op de huid. Laat het minstens 15 minuten zitten. Uitspoelen. (Zorg voor het beste resultaat dat de pH van het water tussen 5,5 en 6,5 ligt).

Handdoekdroog maken (of föhnen) zoals normaal.

(Voor het drogen van langharige rassen of vachten die vatbaar zijn voor klitten; volg de instructies voor Stap 3 – Hydratatiespray)

Shampoo aanbrengen

Uitspoelen van de shampoo

 

Panagenics shampoo voor vogels:

Maak de vogel niet nat of spoel hem niet af tot je deze stap hebt voltooid. Breng Panagenics Shampoo rechtstreeks op de conditioner aan. Doe een royale hoeveelheid Panagenics™ Shampoo in uw hand (dubbeltje of kwartje) wrijf de shampoo in uw handen. Breng Panagenics™ Shampoo aan op de vogel door met uw handen lichtjes over de veren van de vogels te gaan, in de spanwijdte, deel voor deel. Spoel de vogel af nadat de shampoo is aangebracht. Ga dan verder met de aanwijzingen voor Stap 3 (Hydratatiespray).

Het gebruik van Panagenics Conditioner op uw vogel zal:

 • Helpen bij huidproblemen
 • Vermindert vervelling
 • Helpt bij het beheersen van “Vogelstof” en Huidschilfers


Veel Gestelde Vragen

Hoe vaak moet ik mijn hond wassen en wassen?

Zo vaak als je wilt! Panagenics™ Shampoo is veilig genoeg voor dagelijks gebruik, maar we raden u aan uw normale wasschema aan te houden.

Wat is de wachttijd voor het uitspoelen van Panagenics™ Shampoo uit de vacht?

Huisdier: uitwassen na aanbrengen of wanneer klaar
Showhonden: wacht 30 minuten


Reinigt Panagenics™ Shampoo een erg vuile vacht (vb vuile poten)?

Ja. Je hebt niet veel nodig om de vacht schoon te krijgen, maar we weten wel dat honden honden blijven. Voor sterk vervuilde gebieden, breng een ruime hoeveelheid shampoo aan en wrijf helemaal tot aan de huid. Spoel na wachttijd.

Helpt Panagenics™ Shampoo vlekken in de vacht te verwijderen?

Ja, routinematig gebruik van de Panagenics-shampoo kan vlekken helpen verwijderen. Het zal echter wat meer tijd en geduld vergen, aangezien de Panagenics™ Shampoo geen chemicaliën bevat die de verkleuring uit de vacht zouden verwijderen. Producten die het haar bleken, zullen haarbreuk veroorzaken en uiteindelijk zal de verkleuring terugkeren.

Ingrediënten van de shampoo

Water, Natriumlaurethsulfaat, Laurylglucoside, Cocamidopropylbetaïne, Natriumchloride, Glycoldistearaat, Fenoxyethanol, Ethylhexylglycerine, Citrus Aurantium Dulcis (sinaasappel) Fruitextract, Aloë Barbadensisbladextract, Azijnzuur (appelciderazijn), Magnesiumsulfaat (Epsomzout) , Citroenzuur

Stap 2: De Panagenics Hydratie Spray

Panagenics™ Hydrating Spray bevat 4 vier actieve ingrediënten:

Appelcider azijn, Aloë Vera, Epsom-zout, Essentie van citrusvruchten

Panagenics™ Hydrating Spray beschermt haarlokken tegen hitteschade veroorzaakt door verwarmingselementen die worden gebruikt voor styling (drogen, krullen, stijltangen, etc.). Een lichte nevel wordt op het haar gespoten en doorgeborsteld om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig wordt verdeeld van de hoofdhuid tot de punten. Dit zal de beheersbaarheid vergroten en klitten en klitten verminderen, zo niet elimineren. Het zal de droogtijd halveren!

Panagenics™ Hydrating Spray is mild genoeg voor dagelijks gebruik bij honden, katten, paarden en zelfs vogels. Het is veilig voor het milieu en bevat geen agressieve chemicaliën die stroomgebieden beschadigen.

Gebruiksaanwijzing van de hydratie spray:

Nadat uw huisdier is afgespoeld en handdoekdroog is gemaakt (vacht kan nog vochtig zijn), spuit u Panagenics™ Hydrating Spray lichtjes over de vacht. Haal een borstel of kam grondig door de vacht om ervoor te zorgen dat de Panagenics™ Hydrating Spray gelijkmatig wordt verdeeld. Ga verder met het drogen van de vacht zoals gewoonlijk. De Panagenics™ Hydrating Spray zal uw droogtijd verkorten en uw verzorgingsproces veel gemakkelijker maken, vooral bij langharige rassen.

Hydrationspray aanbrengen

Voor vogels:

Mist de Panagenics™ Hydrating Spray lichtjes op de veren (nat of droog) en laat de veren op natuurlijke wijze drogen.

Veel Gestelde Vragen

Wat doet Panagenics™ Hydrating Spray?

Panagenics Hydrating Spray is een hittebescherming die helpt beschermen tegen stylingschade veroorzaakt door hitte. Gebruik op beide op vochtig haar voordat u gaat föhnen of op droog haar voordat u verwarmingstools gebruikt. Een lichte nevel beschermt tegen hitte en wrijving.

Wanneer moet ik Panagenics™ Hydrating Spray gebruiken?

Hydrating Spray moet worden gebruikt wanneer u uw huisdier föhnt, borstelt of verzorgt. Ook ideaal vlak voor de wandeling of bij extreem weer als vries of warm weer met veel zon.

Moet Panagenics™ Hydrating Spray worden gebruikt op een droge of natte vacht?

Op beide vachten is oke. Gebruik op een vochtige vacht voorafgaand aan het verzorgen of gebruik op een droge vacht voor een betere handelbaarheid.

Kan Panagenics™ Hydrating Spray op de vacht worden aangebracht na gebruik van Texture Crystals™?

Ja. Als u te veel lift krijgt en wat controle nodig heeft, kunt u een lichte nevel van de Panagenics™ Hydrating Spray op de vacht aanbrengen om de statische elektriciteit te verminderen en controle te krijgen. Breng Texture Crystals™ NIET opnieuw aan, tenzij u er 100% zeker van bent dat de vacht is opgedroogd.

Zal Panagenics™ Hydrating Spray helpen bij klitten?

Spray de Hydrating direct op de klitten en borstel deze voorzichtig uit. Gebruik de Panagenics Conditioner vaak om klitten en klitten te verminderen en te voorkomen.

Wat moet ik doen nadat ik de vacht heb ingespoten met Hydrating Spray?

De Hydrating Spray wil je goed door de vacht borstelen. Ga vervolgens verder met het gebruik van verwarmingstools of stijl zoals gewenst. Geef een extra mist aan weerbarstige gebieden voor meer beheersbaarheid.

Ingrediënten van de Hydration Spray:

Water, Glycerine, Amodimethicon, Centrimoniumchloride, Trideceth-12, Panthenol, Citrus Aruantium Dulcis (sinaasappel) Fruitextract, Aloë Barbadensis Bladextract, Azijnzuur (Apple Cider Vinegar), Magnesiumsulfaat (Epsom Salt), Citroenzuur, Dinatrium EDTA

Hee, ik ben Kathleen

Als gediplomeerde hondentrimmer zorg ik ervoor dat jou hond zich goed in zijn vel voelt.  We streven naar vachtperfectie en Dierenwelzijn staat op de eerste plaats.  Bij FurFection kan u terecht met elke hond en elk type vacht.  We doen knippen, scheren, plukken en grondig wassen.

Gratis e-book: wil jij thuis uw hond ook verzorgen?
meer blogs